De gewichtspraktijk

Wat de gewichtsconsulent doet

De gewichtsconsulent is speciaal opgeleid om gezonde mensen met gewichtsproblemen te begeleiden. Daarbij spelen motivatie en voedings- en bewegingsvoorlichting een grote rol. De gewichtsconsulent is geen diëtist: indien uw overgewicht een medische of psychische oorzaak heeft, of als er sprake is van extreem overgewicht, zal de gewichtsconsulent u doorverwijzen.

Individuele begeleiding (Pakket ‘Uw gewicht in balans’)

Bij het eerste bezoek aan Gemma neemt ze uw persoonsgegevens op en vraagt u naar uw persoonlijke omstandigheden. Uw lengte, gewicht, tailleomvang en lichaamsvetpercentage worden opgemeten. Uw gangbare voeding- en leefpatroon wordt besproken. Ook vraagt Gemma u om gedurende enige dagen een voedingsdagboek bij te houden om inzicht te krijgen in uw voedingswijze. Vervolgens wordt op basis daarvan een op uw situatie afgestemd voedingsdagboek gemaakt, afgestemd op uw ruststofwisseling. Daarnaast leert u alles over gezonde voeding en wordt u extra ondersteund door middel van coaching gesprekken.

Duo begeleiding (Pakket ‘Uw gewicht in balans’)

Ingeval van duo begeleiding krijgt u dezelfde begeleiding als bij individuele begeleiding. U doet dit echter samen met een ander. Bijvoorbeeld uw partner, ouder of kind.

Kinderen met overgewicht

Overgewicht bij kinderen wordt een steeds groter probleem met ernstige gevolgen, zoals o.a. diabetes en psychische/sociale problemen (bijvoorbeeld gepest worden).
Bij kinderen is extra voorzichtigheid geboden bij de behandeling van overgewicht. Van diëten en lijnen mag zeker geen sprake zijn.
Wil jij weten wat je kunt doen of veranderen om ervoor te zorgen dat jouw kind gezond opgroeit? Neem dan contact op en we bespreken wat de beste aanpak voor jou, je kind en evt. het hele gezin is.